Skriva om skrivande

Den här bloggen har varit min digitala skrivbordslåda. En slasktratt för små och stora idéer och uppslag och vinklingar som rör litterär gestaltning, och det har fungerat alldeles utmärkt för mina husbehov i sju år. Men någonting har hänt med mig och mitt förhållande till att skriva.

Plötsligt sitter jag och googlar bloggar om skrivande.

Jag vill veta allt: hur andra jobbar sig genom perioder av skrivarvånda, i vilket skede det är bra att anlita en lektör, hur det känns att skicka manus till förlag eller kanske till och med skicka till en agent. Jag vill läsa om redigering av text, dramaturgiska kurvor, om att skriva med känsla eller utifrån en utarbetad plan, synopsis eller inte, och hur håller man för resten reda på ett synopsis om det består av små färgglada papperslappar, och hur får man en ren och avskalad skrivyta när bostaden är överhopad av prylar och små barn som vill ha uppmärksamhet?

I detta digitala landskap gör jag nu mitt första avtryck: en offentligt synlig bloggpost. Kanske kommer det fler så småningom. Förmodligen inte så ofta, eftersom jag helst sitter och skriver på mina texter, men någon gång ibland tänker jag mig. Främst på temat skrivande men kanske också något om en bok jag läst, någon pärla som inte har fått det utrymme jag tycker att den förtjänar i mediebruset.

 

Lämna en kommentar

Under skrivprocessen, synligt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s